oefentherapie de reef 

bewustwording is de sleutel tot vermindering van klachten

Wie zijn wij?

Tobias Los is 27 jaar oud. Hij is al weer enkele jaren geleden afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam. Zijn interesse is oefentherapie algemeen, met als specialisatie sport en sportblessures.
Erika de Vries is 49 jaar oud. Zij is in 2001 afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam (daarvoor: drs. culturele antropologie behaald). Erika ziet het belang van kwalitatief goede houding en beweging, waarbij 'meer ontspanning' voor veel mensen een belangrijke factor is. Oefentherapie leert mensen zelfstandig met hun klachten om te gaan, doordat zij zich bewust worden van hun houding en beweging, spanning en ontspanning.

Oefentherapie Mensendieck De Reef

De oefentherapeut is specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag.

Oefentherapie Mensendieck is een paramedische behandelmethode gericht op het analyseren en beoordelen van houding en beweging in relatie tot de klacht. 

Hoe zit je aan je bureau? Hoe gebruik je je schouders tijdens de dagelijkse armbewegingen zoals het reiken en het dragen van een tas? Tijdens de therapie word je je bewust van je beweeggedrag.

Je leert de bewegingen vervolgens zo efficiënt mogelijk uit te voeren: balans tussen ontspanning en spanning, een goede coördinatie en balans in de belasting van de gewrichten. Daarbij krijg je inzicht in de reactie van het lichaam op pijn, overbelasting en spanningen.

De therapie is actief en gericht op zelfstandig oefenen en toepassen van het geleerde in het dagelijks leven.

 

Specialisaties


Tobias Los

  • orthopedische revalidatie volgens de Fysio Physics methode
  • sportblessures

Erika de Vries

  • artrose (lid Artrose Netwerk)
  • chronische pijn (lid Netwerk Chronische Pijn)
  • rugklachten
  • slaapklachten (slapen kun je leren)
  • hyperventilatie
  • houding jongeren (‘gameboyrug’, ‘tabletnek’, lid Houding Netwerk Nederland)

links

beroepsvereniging: www.vvocm.nl
www.artrosenetwerk.nl
www.dokterdokter.nl
www.netwerkchronischepijn.nl

Beroepsvereniging www.vvcom.nl

Klik op deze tekst om te beginnen met bewerken. Met deze module kun je zo veel rijen toevoegen als je wilt. Ideaal voor een tijdlijn of de beschrijving van een bedrijfsproces. Klik onderaan op de groene knop met + om een nieuwe rij toe te voegen. Dubbelklik op de afbeeldingen om ze te wijzigen.